Kickoff

NFC rájátszás előretekintés

2014. december 02. 12:50 - mustaine

feature.nfc.640x360.131223.224806.jpgKözel az alapszakasz vége, szűk egy hónap múlva már a rájátszásra készülhetnek a csapatok. A playoffba kerülő négy divíziógyőztes és a két wild card csapat kiléte egyelőre tisztázatlan, ráadásul érdekes a helyzet, hiszen míg délen 8-8 körüli mérleg elég lehet a győzelemhez, a szabadkártyás helyeken elképzelhető, hogy 5 vereségnél többet nem lehet megengedni.

Dél

temp_MH22898--nfl_mezz_1280_1024.JPGKezdjük is a déli csoporttal, ahol a még reális eséllyel versenyző csapatok száma kettőre redukálódott, miután a Carolina vasárnap vereséget szenvedett a Minnesotától, az Atlanta és a New Orleans pedig győzni tudott. A Falcons sorsolása nem tűnik könnyűnek, hiszen miután a Green Bay-i Lambeau Fieldre látogatnak, a Steelerst látják vendégül, majd New Orleansbe utaznak. Ha ehhez hozzáteszem, hogy az utolsó fordulóban a Panthers kellemetlenkedhet a Georgia Domeban, máris értelmet nyert az előző állításom. Kíváncsian várom például az eheti, Packers elleni találkozót, ahol a liga talán legjobb formában lévő offense-e veheti el a liga gyengébbik felébe tartozó Falcons védőegység maradék kedvét. Louisianai oldalon akár a négy győzelem sem elképzelhetetlen, hiszen sorra negatív mérlegű ellenfelekkel találkoznak, kezdve a Panthersszel, folytatva a Bearsszel, a Falconsszal és a Buccaneersszel. Fontos megjegyezni, hogy az Falcons elleni összecsapás akár értelmét is vesztheti, amennyiben az erősebbnek tartott Packers-Steelers duó ellen legalább egy győzelmet nem tud bezsebelni a Falcons. Összességében jobb társaságnak vélem a New Orleanst az Atlantánál. Bár a Szentek védelme időnként két évvel ezelőtti önmagát idézi, az offense továbbra is működőképes, a sorsolásuk pedig jóval könnyebb, mint a rivális Falconsé.south1.png

Nyugat

tempRM6_4169-2--nfl_mezz_1280_1024.JPGNyugaton a helyzet változatlan - egyelőre. A Cardinals elfogyni látszik, míg a Seahawksnál épp időben, a fontos meccsekre jött a jó formaidőzítés. A sérülésekkel megtizedelt Cards erőssége továbbra sem az offense, főleg Carson Palmer kidőlése óta. Az irányítót Drew Stanton próbálja pótolni valahogy, egyelőre kevesebb, mint több sikerrel. A Seahawks ezzel szemben két fontos csoportmeccset nyert meg, hiszen előbb az Arizona, majd a Frisco ellen diadalmaskodott 19-3-ra a washingtoni csapat, így a 6-4-es mérlegből máris 8-4 lett, ami sokkal jobban fest. És akkor még nem beszéltünk a 49ersről, akik még akár a csoportgyőzelmet is bezsebelhetik, egy számukra kedvező szcenárió esetén. Az Arizona előbb a szintén playoffért küzdő Chiefst látja vendégül Glendaleben, majd három csoportmeccs következik, sorban a St. Louis, a Seattle, majd a San Francisco ellen. Ha az előző két heti produkciót hozzák, simán elképzelhető, hogy mind a négy meccsen kikapnak, így mindenképpen bízniuk kell benne, hogy sikerül előkaparni valami tartalékot. A címvédő Seattle sorsolása talán még bonyolultabb: egy philadelphiai statement gamenek tekinthető látogatás után a Friscot fogadják, majd utaznak Arizonába, hogy utána egy Rams meccsel zárják az évet. Ha a védelem továbbra is olyan brutál módon működik, mint az előző pár héten, elképzelhető 3-4 további win is. A nevető harmadik lehet a Frisco, akik egy oaklandi állami kevésbé rangos jutalom rangadó után utaznak Seattlebe, majd fogadják a San Diegot. Az utolsó fordulóban akár döntőnek is bizonyulhat a wild card hely szempontjából, hogy mit sikerül alkotni a Cardinalsszal szemben.

west1.png

Észak

temp141130-packers-patriots-1-004--nfl_mezz_1280_1024.jpgEgyszerűbb a képlet az NFC Northban, hiszen itt két csapatnak már nincsen reális esélye komolyabb célokat elérni ebben a szezonban. A Packers támadósora azonban ellenállhatatlan, vasárnap is bizonyították, hogy gyakorlatilag bármilyen körülmények között képesek győzni, Aaron Rodgers pedig a liga legjobb formában lévő irányítója. Detroitban egész évben szenvedtek támadóoldalon, viszont a védelem, és leginkább a front 7 nagyon masszív teljesítménye miatt jól állnak. Múlt csütörtökön az első hálaadásnapi meccsen ismét beindult az offense, hiszen Matthew Stafford és Megatron végre ismét egymásra talált, és ez a páros Golden Tate-tel és Joique Bellel kiegészülve ligaelit teljesítményre képes. Ha sikerül állandósítani a jó formát a támadósornál, könnyedén verhetőnek tűnik a Tampa Bay, Minnesota, Chicago hármas, hogy aztán Green Baybe utazzanak a csoportgyőzelemért. A Packers sorsolása hasonlóan egyszerű, előbb a Falconst fogadják, majd utaznak Buffalóba és Tampába. A Buffalo védelme megizzaszthatja Rodgerséket, bár a papírforma szerint nyerniük kell ott is. Az utolsó, Lions elleni forduló akár tét nélküli is lehet, ha az eredmények számukra kedvezően alakulnak.

north1.png

Kelet

temp82HM-Eagles-Cowboys-11272014--nfl_mezz_1280_1024.jpgCsoportriválistól sosem jó kikapni, ezt a Cowboys is tudja, ennek ellenére múlt csütörtökön hazai pályán szenvedtek hálaadásnapi vereséget az Eaglesszel szemben. Az így egymeccses előnybe kerülő Sasok nagyobb eséllyel pályáznak az NFC East trónjára, bár a sorsolásuk nem könnyű: Seahawks, Cowboys, @Redskins, @Giants. A három csoportmeccs kötelezőnek mondható, és a Seahawks sem verhetetlen főleg nem a Lincoln Financial Fielden. Hazai pályán egyébként is több, mint egy éve veretlen a Philly, viszont a Cowboysnak mindenképp győznie kellene Philadelphiában, hogy megmaradjon az esélyük a rájátszásra. A 16. heti Colts látogatás sem egy kellemes matchup első ránézésre, bár azt hozzá kell tenni, hogy idegenben eddig hibátlan a Cowboys, öt győzelem mellé nulla vereséget gyűjtöttek. Ez a hátralévő három idegenbeli meccset tekintve fontosnak tűnhet.east1.pngMindent összevetve, a négy csoportgyőztes szerintem a Green Bay, a Philadelphia, (bye weekkel) a Seattle, és a New Orleans lesz, a két wild card csapat pedig a Detroit és a San Francisco. A Cardinals megismételve tavalyi teljesítményét ismét lecsúszik a playoffról, ahogy a Cowboysnak sem lesz elég a 10-6-os mérleg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kickoff.blog.hu/api/trackback/id/tr796951173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása