Kickoff

Rookie Of The Year

2014. november 05. 00:35 - mustaine

tempAP386923606114_3--nfl_mezz_1280_1024.jpgTalán ha az nem is lesz, azért mindenképpen érdekes meglepetés, hogy a Jaguars két második körös rookie receivere helyett egy draftolatlan játékos hozza a nagy játékokat. Allen Robinson jó teljesítményt nyújt, viszont Marqise Leenek problémái akadnak a profik között, így kevés szerephez jut.

Allen Hurns, Allen Hurns, Allen Hurns! Sajnos csak fél szemmel tudtam élőben követni a kilencedik heti Jaguars meccset az Eagles miatt, de utólag sikerült pótolni, és őszintén szólva elégedett vagyok. Bár nem nyert a Jacksonville, Allen Hurns ismét parádés meccset hozott, akárcsak az első fordulóban, de ezúttal nem csak a kezébe pottyantak a labdák, hanem komoly harcokat vívott egy-egy elkapásért, ami kifejezetten tetszett. A draft előtt azt írták róla, hogy gyenge, vékony (narrow-framed), és egyáltalán nem tudja felvenni a harcot egy fizikálisabb DB-vel, ha erre kerülne sor. Nolan Nawrocki a következőket írta róla a draft előtt az nfl.comon:

temp2RW_9781--nfl_mezz_1280_1024.JPG
"Narrow-framed and non-physical. Struggles to separate against tight man coverage. Lacks polish and precision in his routes. Average burst out of his breaks. Is not a burner -- limited long speed. Soft blocker. An underneath, zone receiver, Hurns emerged as the Hurricanes' top go-to receiver as a senior. Runs a lot of simple, stationary, short-to-intermediate routes and could have a more difficult time shaking NFL cornerbacks."
Nolan Nawrocki

Ezzel szemben sorra cáfol rá az előzetes negatív kritikákra. Bár az utóbbi pár mérkőzésen visszaesett a kezdeti erős rajt után, a Bengals ellen ismét megmutatta, hogy nem csak fürge és magas, de ha kell, akár a liga egyik legjobb secondaryje ellen is simán fel tudja venni a harcot. A jelenlegi keretben harmadik számú receivernek számít Cecil Shorts III és Allen Robinson mögött, de 63 támadó snapből 54-et a pályán töltött, (Robinson 55, Shorts 53) szóval gyakorlatilag kezdőnek számít. Engem egyébként Keenan Allenére emlékeztet a felépítése és a játéka.

Az első TD-nél például a profootballfocus által az utóbbi 5 év 10 legjobb cornere közé választott Leon Hallt nagyon simán verte meg, esélyt sem adott a defensive backnek.

bscap0001_2.jpg

Hurns slotból indult, ahogy az egész meccsen tette, majd sima fade/corner routeot futott az end zone felé. Leon Hallra métereket vert, majd jött a passz. Bortles nem oda szánta a labdát, nem is volt jó passz, de a receiver eszmélt korábban, így nem interception, hanem TD lett. A defensive back nem figyelte a labdát, így könnyű dolga volt Hurnsnek. A hibázó Leon Hall fizetése egyébként közel 7 millió dollár ebben a szezonban. Hurnsé undrafted rookieként 420.000 dollár.

Látszik, hogy elcsúszott a DB, így esélye sem volt. Más kérdés, ha Hurns nincs ott, valószínűleg a földön fekve összeszedte volna a labdát.

Az irányító állítása szerint nem oda szánta a passzt. Szerintem is ésszerűbb lett volna az endzone sarkába hajítani, hiszen lépéselőnyben volt a receiver.

Ahogy folyt tovább a mérkőzés, a második félidőben komoly hibákat követett el Andy Dalton, és a labdavesztései után felcsillant a remény a Jaguarsnek, hogy esetleg visszahozza a találkozót. Tíz perccel a vége előtt 10-26-os állásnál a red zoneban járt a Jax, amikor ismét Hurns szerzett TD-t. Ezúttal Terence Newman és George Iloka között alkotott nagyot, amikor kiszedte az interceptiont Newman kezéből, ami így hatpontost jelentett a Jaguároknak.

bscap0000_2.jpg

Hurns megint slotból indult, és egyenesen az end zone felé vette az irányt. A play action után ez a passz sem volt jó, kis túlzással lehet azt mondani, hogy a receiver csinált interceptiont a veterán corneren, gyakorlatilag kiszedte a kezéből a labdát. Közben a safety végigmozizta a történéseket, hihetetlen hasznosan tevékenykedett.

Hurns elmondása szerint a két touchdown közül itt volt a nehezebb dolga, mert a védő nagyon közel volt. Oda kellett tennie magát, mert jól védekeztek rajta.

Végül nem sikerült a comeback, de közel volt a Jags, hogy szorossá tegye a találkozót. Hurns elmondása szerint jól érzi magát a csapatnál, és tudja, hogy vannak hullámvölgyek a játékában. Ezen lehetne, és próbál is javítani, mert hihetetlen, hogy egy ilyen tehetséges receiver képes meccsekre eltűnni. Próbálja megteremteni a konzisztenciát a játékában, tartósítani a jó formát, és talán ez is a legfontosabb a következőkben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kickoff.blog.hu/api/trackback/id/tr36864811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása