Kickoff

Ötkettő

2014. október 27. 09:29 - mustaine

temp13DH_Cardinals_Eagles_102614--nfl_mezz_1280_1024.jpgFelemás érzéseim vannak a tegnap esti NFC East - NFC West összecsapást követően, és nem hiába választottam ezt a képet a bejegyzés elejére, de erről majd később. Visszatért az Eagles a bye weekről, a pontos statisztikát fejből nem tudom, de tizenegynehány éven át mindössze egy szabadnap utáni meccsen sikerült kikapni. Eddig.

Ami a legjobban bánt, hogy már megint az nem működik, ami tavaly hibátlan volt, vagyis az offense pontgyártása, és a turnoverek elkerülése. Red zoneban három alkalommal járt az Eagles, ebből nulla touchdown született, ez engem a kifejezetten negatív emlékeket idéző Reid éra utolsó éveire emlékeztet. Ez az, ami a különbséget is jelentette, hiszen amíg az Eagles három labdát veszített, a Cardinals csak egyet, és ez elég is volt nekik a győzelemhez. Az, hogy egy átlag alatti QB-nak miért kell 62-szer passzolnia egy meccsen, miközben ligaelit futó mindössze 21 carryt kap, számomra rejtély. Arról nem is beszélve, hogy a két interception olyan homály labdákból született, hogy rossz volt nézni. Foles egyébként pont azt nem hozza, amiért tavaly szerettük. Nagyon korrekt, labdabiztos game managelés helyett idén inkább egy rosszabb napot kifogó Joe Flaccora hasonlít, ez a gunslinger stílus pedig nem való Kelly rendszerébe.

temp16DH_Cardinals_Eagles_102614--nfl_mezz_1280_1024.jpgNézzük a további negatívumokat. Bár az ILB, Kendricks aktív volt, láttam Casey Matthewst is a defenseben, gondolom így előbbi limitált szerepet kapott csak. Malcolm Jenkins eléggé eltűnt az első pár fordulóban nyújtott sziporkázása után, kicsit Nate Allenére hasonlít az ő eddigi Eagles karrierje (Allen is az első pár meccsén volt jó, aztán el- és letűnt). Ha már Allennél tartok, ő hozta ezúttal az egyedüli nagy játékot a védelemből, amikor földhöz vágta Andre Ellingtont, és ezzel fumblet okozott. Egyébként borzasztó volt a secondary, Boykin is bizonyította, hogy nem több egy átlagos nickel cornernél. Ami mindennek a teteje, hogy 1:30-cal a vége előtt Cary Williams úgy gondolta, jó ötlet lesz megpróbálni szerelni 1 yardon John Brownt, de aljas terve szerencsére nem sikerült, így az elszenvedett touchdown után megállt az óra. A hosszú játékokat ismét benyelte a defense (az Fitzgerald-féle TD-ért pacsi Boykinnak, nagyszerű teljesítmény...), pedig a kiválóan játszó Palmernektemp31HM_Cardinals_Eagles_102614--nfl_mezz_1280_1024.jpg nem sok időt hagyott a védőfal. A legrutinosabb, legjobb falemberünk két hands to the face (15 yard) és egy false start (10 yard) büntije megint kabaré, nem ezt szoktuk meg Peterstől.

Miért Maclin a PR? Oké, hogy Sproles inaktív volt, de J-Mac utoljára a Missouri egyetemen hordott vissza puntot, talán 2008-ban. A legjobban az tetszett, amikor fair catchet jelzett, elkapta a labdát pattogás után, majd kiszaladt oldalra.

Szóba került Polk futása az utolsó FG előtt, hogy neki kellett-e volna menni, jó döntést, hozott-e Kelly. Utólag már könnyű okosnak lenni, de szerintem jó döntés született, hogy inkább a három pontot választotta, viszont az számomra érthetetlen, hogy miért nem dobott piros zászlót. Nyilván az időkérésekre vigyázott, amire lett is volna szükség az utolsó driveban, de egy próbát megért volna, szerintem a first down megvolt.

temp22HM_Cardinals_Eagles_102614--nfl_mezz_1280_1024.jpgAmit pozitívumként éltem meg, hogy az offense jól haladt a jobbak közé tartozó, de egyébként szerintem túlértékelt Cards defense ellen, és leszámítva Huff fumbleját és a két interceptiont, jobban tetszett a csapat, mint a Redskins és a Colts ellen. Tetszett még Parkey 54 yardos field goalja, bement volna 60-ról is. Jó érzés, hogy idén nem kell félni a 40 yardnál hosszabb kísérleteknél.

Olyan érzésem van ezzel a meccsel kapcsolatban, mint a Redskins ellen. Végig szoros volt, a végén a szerencsésebb csapat győzött, bár mindkettő megérdemelte volna. A három turnover megbosszulta magát. Továbbra sem tartom a Cardinalst top csapatnak, mert tegnap sem ők nyertek, hanem az Eagles verte meg saját magát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kickoff.blog.hu/api/trackback/id/tr536836047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása