Kickoff

Jacksonville Jaguars @ Philadelphia Eagles visszatekintés

2014. szeptember 08. 12:03 - mustaine

10689678_10152469651741263_3126461890228673991_n.jpgA bowl.hu fórumon írta Greengo kollégám, hogy ezt a meccset két szóval lehetne jellemezni Eagles szempontból. Első félidő: boooooo, második félidő: húúúúúú! Ugyanígy kifejező lehet a Jaguars teljesítményére ez a két szó, csak fordítva: a floridai csapat szintén felemás produkciót mutatott, de ilyen leolvadást nem nagyon lehetett tőlük várni az első félidőben látottak alapján.

Seregszemle

Komoly várakozások előzték meg ezt az összecsapást, mint minden első fordulót, mióta az NFL-t követem. Az hazai csapatban csak néhány helyen történt változás a tavalyihoz képest, Jason Avant helyét a második körös rookie, Jordan Matthews vette át a kezdőben, míg a kivágott DeSean Jackson helyett Jeremy Maclin tért vissza ACL sérüléséből. A tavalyi első körös Lane Johnson négymeccses eltiltását tölti, így a jobb oldali tackle a veterán Allen Barbre volt. Rajtuk kívül a tavaly rekordokat döntő játékosok maradtak az offense tagjai, így jó reményekkel várhatták az Eagles szurkolók a mérkőzést. A védelemben csupán egy csere történt, a tavaly borzasztóan teljesítő Patrick Chung a Patriotsban folytatja, helyét a Louisianából, New Orleansból érkező safety, Malcolm Jenkins vette át, és a védelem egyik legjobbja volt. Fontos változás még a kicker pozícióban történt, ahol Alex Henery helyét az Indianapolisból trade keretében érkező, draftolatlan Cody Parkey vette át.

A másik oldalon sok fontos változás történt, Justin10612805_10152478750323863_7649641815013513069_n.jpg Blackmon elkapó nem áll a csapat rendelkezésére, így WR poszton három újonc is bevetésre várt. Az idei két második körös, Marqise Lee, és Allen Robinson mellett az undrafted rookie, Allen Hurns voltak az irányító, Chad Henne célpontjai. A csapat jelenlegi legjobb ezen a poszton játszó játékosa, Cecil Shorts III sérülés miatt nem öltözött be, így a kezdők Lee és Hurns voltak. A labda másik oldalán szintén komoly erősítések érkeztek, elég csak Chris Clemonsra, Red Bryantre, vagy Ziggy Hoodra gondolni. Rengeteg vitát kavart, hogy melyik irányítónak kellene kezdenie, a veterán Hennenek, vagy az idei első körös Blake Bortlesnek, azonban az edző, Gus Bradley előbbi mellett döntött.

Az első félidő

1506639_10152478750328863_897383914733704301_n.jpgKét annyira felemás félidőt hozott a meccs, hogy akár külön bejegyzést is írhatnék nekik, hiszen az első féldiőben a Jaguars nullázta le az Eaglest, míg a másodikban az Eagles a Jaguarst. Az első félidőben Eagles oldalról ami tetszett, az összesen három dolog volt. Egyrészt a futásokat nemcsak a nagyszünetig, de végig szépen fogta a front seven, a Cox-Logan-Thornton hármas jól mozgott, szinte hibátlanul tették a dolgukat. A special teams szintén hibátlan volt, Brandon Boykin még mindig elit gunner, és Donnie Jones szintén elit punter. A harmadik (talán elfogult vagyok) Zach Ertz játéka volt, aki az első félidőben üde színfolt volt a gyatra offenseben.

A Jaguars gyorsan vezetést szerzett. Egy fumble után Chad Henne passzát Allen Hurns kapta el 34 yardos TD-t elérve. A Sasok hibát hibára halmoztak, a két corner Cary Williams és Bradley Fletcher gyengén kezdtek, majd Fletchert le is cserélte Chip Kelly vezetőedző. Amilyen hirtelen jött az első TD, olyan gyorsan érkezett a másik, szintén Henne és Hurns összejátékából született az újabb hatpontos. Kérdés, hogy az Eagles támadófala is hibás-e, vagy csak Nick Foles döntéshozatala volt nagyon lassú, de az első féldiőben öt sacket engedtek a Jaguars védőinek, ez rengeteg. Ráadásul megsérült a RT Barbre, és a LG Mathis is (utóbbi tűnik súlyosabbnak, az első hírek alapján MCL szakadása van, ez 4-6 hét kihagyást jelenthet). Negatívumként jegyeztem fel Eagles oldalról a playhívást, kevés futás mellett a rossz napot kifogó Foles sokat passzolt.

Floridai oldalról szinte csak pozitívumokat lehetett feljegyezni, vegyük például a passzjátékot, vagy az interceptiont és 5 sacket összehozó védelmet. Henne jól mozgott, bár az is hozzátartozik, hogy az Eagles secondaryje nem állította nehéz feladat elé. A futás Gerharttal gyengélkedett az egész mérkőzésen, ebben közrejátszott a szedett-vedett fal, és az Eagles front seven hatékonysága. Josh Scobee kihagyott egy FG-t, és egy másikat Brandon Bair blokkolt, így hat ponttól estek el a Jaguárok.

A második félidő

1544557_736587089712400_1047608471418842180_n.jpgAmilyen gyenge volt az első félidőben az Eagles támadófala, passzjátéka és védelme, olyan jól teljesítettek a továbbiakban. A fordulópontot Darren Sproles career-high távolságról futott TD-je jelentette, ezután minden sínre került. Foles elkapta a fonalat, két TD passzt is kiosztott, előbb Zach Ertznek, majd Jeremy Maclinnek. A védelemből Fletcher Cox szerzett TD-t egy kiharcolt fumble után. Az új rúgó, Cody Parkey rögtön élete első NFL meccsén hozta az előző kicker, Alex Henery career-highját, 51 yarddal, ezen kívül szinte minden kickoffot touchbackre rúgott. Ahogy a pennsylvaniai csapat tagjai elkapták a fonalat, floridai játékosok egyből dekoncentráltnak tűntek, a támadófal nem tudta megvédeni Hennet, az addig is akadozó futójáték továbbra is gyengének tűnt. Másik fontos momentum volt a safety, Johnathan Cyprien sérülése, a helyére beálló Prosinski a csapata leggyengébbje volt, és lekésett Maclin TD-jénél nagyjából tíz yarddal, és ilyen szinten ez megengedhetetlen hiba. Újdonsült személyes kedvencem, Allen Hurns kissé eltűnt a második félidőre, de így is többször sikerült elszakadnia a védőjétől. Henne labdái hosszúak voltak, magasak, vagy egyszerűen pontatlanok, így nehéz helyzetbe került a floridai csapat.

A végeredmény 34-17 lett, két nagyon felemás félidő után. Mindkét oldalon van hova javulni, az Eaglesnél az offensetől mindenképp többet várnánk, a Jaguars pedig egyszerűen elfogyott mentálisan és fizikálisan is a második félidőre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kickoff.blog.hu/api/trackback/id/tr526679953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása