Kickoff

A New York Giants @ Detroit Lions mérkőzés elé

2014. szeptember 08. 23:34 - mustaine

events_lions.jpgKedd hajnalban két meccset rendeznek a Nemzeti Football Ligában, 1:10-től a New York Giants vendégjátékát láthatjuk Detroitból, a Ford Fieldről, 4:20-tól pedig az Arizona fogadja a San Diego Chargerst Glendaleben. Mindkét összecsapáson a MNF-ek hagyományának megfelelően kiélezett küzdelemre lehet számítani, óriási izgalmakkal fűszerezve. Előbb nézzük a NYG @ DET összecsapást.

Szűk két óra múlva elvégzik a kickoffot Michiganben, ahol NFC North - NFC East rangadót rendeznek. A két franchise hasonló játékerőt képvisel, a playoff bőven reális cél a számukra. Eli Manning többször bizonyította, hogy kiélezett meccseken a legjobb tud lenni, ezt jelzi a két Super Bowl gyűrűje is, azonban tavaly kisebb hullámvölgybe került az ifjabb Manning testvér, ezért új offensive koordinátort kapott Ben McAdoo személyében. Az elvárás vele szemben a stabil futójátékra épülő passzjáték, a rövidebb, vagy közepesen hosszú passzok erőltetése, és Eli hatékonyságának növelése. A terhet dm_131222_sunday_blitz_nyg_det.jpgRashad Jennings veheti le a válláról, aki Oaklandből érkezett, és sokat várnak tőle. Egy 1000-1200 yardos szezonra jó lehet, ha nem sérül meg, és a támadófal tudja segíteni a munkáját. El is érkeztünk a New York-i egyesület leggyengébb részéhez, ez az offense line. Az ötös így néz ki: Beatty, Richburg, Walton, Mosley, Pugh. Közülük Richburg rookie, a center Walton a csoportrivális Washingtontól érkezett tavasszal, Pugh másod- Mosley pedig harmadéves. Az előszezonban lehetett látni, hogy nem igazán sikerült összeszoknia ennek a falnak, így Eli és Jennings dolga sincs túlzottan megkönnyítve. A védelmet próbálkoztak megerősíteni az offseasonben, érkezett Dominique Rodgers-Cromartie és Robert Ayers a Denverből és Walter Thurmond III a Seahawksból. A drafton sikerült egy kezdő WLB-t szerezni az ötödik körben Devon Kennard személyében, így ez az egység is meg lett erősítve. A harmadik körös DT, Jay Bromley jelenleg csere, de minden bizonnyal beáll majd a rotációba. Az előszezonban nem volt valami meggyőző a Giants front seven, és ma sem lesz könnyű dolguk az Oroszlánok támadófalával.

A Reiff-Sims-Raiola-Warford-Waddle ötös már tavaly is meggyőző teljesítményt nyújtott, a két futó, Joique Bell és Reggie Bush több, mint 2500 scrimmage yardot értek el együtt, ezzel a ligaelitbe tartozó tandemet alkottak. Ha Lions offense, akkor mindenképp meg kell emlékezni a liga legjobb WR-éről, Calvin Johnsonról, aki új társat kapott a pálya túlsó oldalára Golden Tate személyében. Rajtuk kívül Ryan Broyles mutatott még pozitív jeleket az 10689678_10152469651741263_3126461890228673991_n_1.jpgelőszezonban, ha egészséges tud maradni (bréking: Broyles inaktív), ő is komoly célpontja lehet az irányító Matthew Staffordnak. Az új stáb kedvezhet az irányító játékának, valószínűleg nem lesz belehajszolva az 50+ pass attemptbe. Az idei draft első körében érkező Eric Ebron szintén komoly mismatch lehet a Giants védelmének, a redzone monster Joseph Fauriával együtt (6'7"). A front seven erősnek számít ligaszinten, Ndamukong Suh mellet CJ Mosley lehet a másik kezdő DT, aki kiszorította az egykori első körös Nick Fairleyt a kezdőből. A két defensive end Ziggy Ansah, tavalyi 1/5, és Jason Jones lesznek. A második körös Kyle Van Noy visszatérős IR-re került, így nem játszik, a helyét Fehérfejű Tahír veszi majd át, aki a legmeggyőzőbb Lions védő volt a preseasonben. A secondaryben komoly változások történtek, Chris Houstontól megvált a csapat, és új safety is érkezett, James Ihedigbo személyében, aki valószínűleg nem játszhat nyak- és térdsérülése miatt. A hátsó négyes tagjai így Slay, Mathis cornerback pozícióban, és Abdul-Quddus, Quin safetyben. (Ihedigbo szereplése hivatalosan inaktív, így nem játszik)

Összességében egy nagyon izgalmas mérkőzésre számítok, sok ponttal, jó támadójátékkal. A gyengébb védelmek egy-két momentumot kialakítva meghatározóak lehetnek, ahogy Eli Manning és Matthew Stafford egy-egy hibája szintén sorsfordító lehet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kickoff.blog.hu/api/trackback/id/tr816682019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása