Kickoff

Kickoff, avagy jön az idénynyitó

2014. szeptember 04. 14:56 - mustaine

Untitled-2 copy.pngElérkezett a Kickoff napja! Elindul a blog, amit épp olvasol, Kedves Látogató, és ami fontosabb, kezdetét veszi az NFL idény is. A mai napon a címvédő Seahawks csap össze egyik legfőbb NFC-s trónkövetelőjével, a Green Bay Packersszel.

Gondolkodtam rajta, hogy talán külön bejegyzést kellene írnom a blog elindításáról, a céljaimról, és az okokról, de nem akarom túlragozni a dolgot, szóval szólok pár szót ezzel kapcsolatban. A célom egy olyan blog készítése, ami rendszeres információt szolgáltat bejegyzések, érdekességek és elemzések segítségével. Igyekszem minél többször jelentkezni, igényes munkát végezni, és őszintén remélem, hogy elnyeri a tetszéseteket, ami itt folyik.

img1.jpgTérjünk is a ma esti (magyar idő szerint holnap hajnali) összecsapásra.

2013

Az előző szezonban, ha lehet így mondani, a Seahawksnak minden összejött, a Packersnek semmi. Míg a Packers több hétre elvesztette a liga egyik legjobb irányítóját, Aaron Rodgerst sérülés miatt, a Seahawks minden kulcsembere végig bevethető volt, leszámítva Percy Harvint, akit a legfontosabb meccsekre drótoztak össze. Mindezek eredménye wisconsini oldalról egy nyögvenyelős rájátszásba jutás az utolsó, mindent eldöntő Bears elleni mérkőzésre felépülő Aaron Rodgersszel, míg washingtoni oldalról egy előrehozott Super Bowl az NFC konferenciadöntőben a Frisco ellen, majd egy sétagaloppnak tűnő nagydöntő a Peyton Manning irányította Denver Broncosszal szemben.

Offseason

jermichael-finley_20121216144553509_0_0.jpgElőször nézzük a Green Bay holtszezonját, ami elég eseménydúsra sikerült. A távozók között van az egykori harmadik körös tight end Jermichael Finley, akit gerincsérülése miatt valószínűleg már nem láthatunk a pályán. James Jones, wide receiver ezentúl Oaklandben keresi a kenyerét, míg az eddigi kezdő center, Evan Dietrich-Smith Floridába tette át a székhelyét, a Buccaneershez. A védelemből két kezdő távozott, ők M.D. Jennings, akit a Bears igazolt le, majd küldött el a második keretszűkítés után, és Ryan Pickett, aki valószínűleg felhagy a profi footballal. A draft első körében HaHa Clinton-Dix érkezett Jennings helyére, aki egyértelmű upgradet jelenthet, Pickettet pedig Julius Peppers próbálhatja elfeledtetni. A második körben James Jones pótlásán ügyködtek, Davante Adams játékjogának lefoglalásával, míg a harmadikban Khyri Thornton érkezett a védőfalba, a Southern Mississippi egyetemről. Két további elkapó is sajtfejű lett, a kifinomult route-futásáról ismert Jared Abbrederis, aki elszakította a térdszalagját az offseasonben, és Jeff Janis, aki az aktív keretben végezte. Összességében bizakodhatnak a Packers fanok, mert erősödött a csapat, a gyenge pont a centerposzt lehet, ahol a rookie Corey Linsley néz majd farkasszemet a liga egyik legjobb NT-jével, Brandon Mebane-nel.

"Ő egy újonc, aki az első meccsén Brandon Mebane-t kapta meg ellenfeléül, aki az egyik legjobb nose tackle a ligában. Imádkozni fogok érte, mert hosszú estéje lesz."

Bruce Irvin, OLB (Seahawks)

Folytatva a SeahawksszalSidney+Rice+CZpYTxYinmnm.jpg, kezdjük a távozókkal. Brandon Browner, Breno Giacomini, Clinton McDonald, Golden Tate és Walter Thurmond, Sidney Rice mind meghatározó emberek voltak a bajnokcsapatban. Rice a sorozatos sérülései miatt visszavonulni kényszerült. A drafton az elsőkörös jogukat eladták a Vikingsnek, (1/32 Teddy Bridgewater) majd a második körbe tradelve Paul Richardsont hozták Golden Tate és Sidney Rice helyett, és az eredetileg 7. körösnek tekintett Justin Brittet Giacomini helyére, a fal jobb oldalára. Összességében nem nevezném erősnek a Seahawks draftját, de Pete Carrolléktól megszokott, hogy váratlant húznak, és ennek általában meg is van az eredménye, lásd: Richard Sherman, Kam Chancellor, vagy éppen az NFL-re a méretei miatt nem alkalmasnak nyilvánított Russell Wilson. Érdekesség, hogy a hatodik körös Garrett Scott már vissza is vonult, egészségügyi problémái miatt.

Mit láthatunk ma?

usp-nfl_-green-bay-packers-at-seattle-seahawks_001-x-large.jpgEgy hihetetlen izgalmas meccsre számítok, ahol egy bivalyerős védelem találkozik egy bivalyerős támadósorral, és egy átlagosnak mondható offense egy szintén átlagos defense-zel. A fogadóirodáknál a Seahawks tűnik esélyesnek, az ő győzelmük 1.40-szeres pénzt fizet, míg a Packersé 3.10-szerest. Mindkét oldalon megbízható futójáték működik, a Seahawksnál Marshawn Lynch a felelős, míg a Packersnél Eddie Lacy, akitől kiugró szezont várnak. A passzjáték egyértelműen a wisconsini oldalon az erősebb, azonban Rodgersnek szembe kell néznie a Legion of Boommal, (Sherman, Thomas, Chancellor, Maxwell) és ez nehézségeket okozhat. Ráadásul a meccs helyszíne a hatalmas zajról híres CenturyLink Field, ahol a seattlei 12th man fog teli torokból szurkolni a csapatának. Én kiélezett meccsen Seahawks győzelemre számítok, de nem lesz egyszerű dolguk a halászsasoknak, mert az NFC egyik legjobb csapatával találkoznak. Szűk 12 óra múlva megkezdődik a 2014-es NFL idény, addig jó pihenést kívánok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kickoff.blog.hu/api/trackback/id/tr826668465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása