Kickoff

Kora délután Philadelphiában

2014. szeptember 20. 14:44 - mustaine

jaguars-redskins-football-jpeg-222.jpgAz utóbbi időben nem volt időm és motivációm írni, így pár nap kimaradt. Holnap viszont ismét Gameday, méghozzá 2014 első csoportmeccsét játsszák az NFC Eastben, a Washington Redskins vendégszerepel Philadelphiában.

Volt szerencsém idén mindkét csapatot már élesben megtekinteni, az Eaglest a Jaguars és a Colts, a Redskinst pedig csak a Jacksonville ellen. Írtam is egy-egy bejegyzést mindegyik mérkőzésről, így itt nem fejtem ki külön. Az igaz, hogy tavaly oda-vissza a Philly győzött, azóta viszont változott néhány dolog.

A főszereplők

1461108_741295199241589_4727347836635062608_n.jpgMinden csoportrangadót, és minden mérkőzést le lehet egyszerűsíteni egy-két játékos párharcára. Úgy gondolom, a legtöbb hype-ot ezen a meccsen DeSean Jackson fogja kapni, akit rejtélyes körülmények között rakott ki tavasszal Chip Kelly, majd nem sokkal később aláírt a Rézbőrűekhez. A Jaguars ellen egy kisebb vállsérülést szedett össze, így a játéka kérdéses, azonban én biztos vagyok benne, hogy fűti a vágy, hogy bizonyíthasson, és pályára fog lépni. A másik washingtoni játékos, akiről sok szó fog esni, az természetesen Robert Griffin III, aki szintén megsérült az előző fordulóban, és nem is játszhat vasárnap délután. Az ő helyettese Kirk Cousins lesz, aki miatt annak idején távozni kényszerült a Michigan Stateről Nick Foles. Philadelphiai oldalon sérült az egyik belső linebacker, Mychal Kendricks, az ő helyét Emmanuel Acho, vagy Casey Matthews veheti át. Reménykedem, hogy az előbbi teszi meg, mert Matthews beugróként nagyon gyenge volt a Colts ellen, Acho viszont a tavalyi preseason egyik sztárja volt. Idén nem sok lehetőséget kapott, és Najee Goode sérülése után került fel a gyakorlócsapatból.

Mit láthatunk?

10690131_741294689241640_7185167400449784408_n.jpgDeSean Jacksonnak jó napja lehet ha játszik, Cary Williams és Bradley Fletcher ellen kamatoztathatja a gyorsaságát. Akitől ismét jó teljesítményt várok, az Zach Ertz, aki szépen lassan a liga egyik legjobb tight endjévé növi ki magát, és ebben a szezonban a legtöbb elkapott yardot egyelőre ő szerezte a Phillyben. Fontos lesz a szedett-vedett Eagles támadófal feladata, hiszen ezen a héten nem Björn Werner lesz, akivel szembe kell nézniük, hanem Jason Hatcher, Brian Orakpo, és Ryan Kerrigan. A bal guard továbbra is Dennis Kelly, a jobb tackle pedig Andrew Gardner lesz.

Az Eagles front sevenje nem brillírozott a Colts ellen, és most sem lesz könnyű dolga Coxéknak. A Redskins támadófalából a RT, Tyler Polumbus lehet a gyenge pont, akit Barwin és Thornton (Curry) is meg tud verni. Alfred Morris továbbra is a jobb futók közé tartozik, Roy Heluval kiegészülve pedig egészen kiváló párost alkotnak. Az idén feltűnt tight end/full back, Niles Paul komoly problémákat okozhat a védelemnek, hiszen a Jaguars és a Texans ellen is kiváló meccse volt a fiatal játékosnak.

Ahol javulni kell

Philadelphiai részről elsődlegesen a passzjátéknak kellene összeállnia, mert sem Maclin, sem Cooper, sem Matthews teljesítménye fogott meg az első két fordulóban. Foles jobbnak tűnt Indianapolisban, mint az első meccsen a Jags ellen, de még mindig van hova javulnia döntéshozatalban és passzpontosságban. Ami bíztató, hogy javuló tendenciát mutat az ő játéka, így most is pozitív változást várok. A védőfalnak is jobban kell teljesítenie a Redskins ellen, hiszen ha Trent Richardsonból jó játékost tudtak csinálni, akkor Alfred Morris szupersztár lehet ellenük.

APTOPIX Jaguars Redskins Football-2.jpgWashingtoni részről a secondary tekinthető gyenge pontnak, ennek következtében Bacarri Rambot eltávolították a héten a csapattól a gyenge teljesítménye miatt. A támadófal blokkolási szisztéma váltáson ment keresztül, ezért néha összeszokatlannak tűnnek. Kirk Cousins jó játéka számomra kérdéses, mert amikor a tavalyi szezon végén beállt, egy jómunkás csere QB szintjét hozta, a nem túl veretes Jaguars ellen pedig számomra nem mérvadó az ő teljesítménye.

Összességében egy izgalmas meccsre számítok, ahol magabiztos győzelmet kell aratnia a Sasoknak, mert erősebb csapatnak tartom őket a Redskinsnél. Ha Foles és a passzjáték feljavul, nem hiszem, hogy lehet esélye a fővárosiaknak, azonban ha sikerül nyomást helyezni az irányítóra, hosszú estéje lehet Kelly hőseinek.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kickoff.blog.hu/api/trackback/id/tr16714523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

clt 2014.09.21. 13:58:47

Egyetértek az elvárásoddal és jó látni, hogy az Eagles rendszeresen visszatérő téma itt. Fly Eagles!
süti beállítások módosítása