Kickoff

A pálya királyai

2014. szeptember 17. 15:15 - mustaine

playmakers_2.jpgEzen a címen futott hazánkban az ESPN egykori tizenegy epizódot megélő sorozata a Playmakers. Most, hogy alkalmam adódott elkezdeni, írni fogok róla pár bejegyzést. Még csak két részt láttam, de imádom, hihetetlen jók a karakterek, és nagyon reálisnak tűnik az egész. Nem hiába kaszálták el A Liga nyomására alig egy évad után, pedig a wikipedia szerint a MNF és a szombati egyetemi meccsek után a ez volt a csatorna legnézettebb műsora.

A főszereplők egy fiktív profi csapat játékosai, a néző pedig betekintést nyer az öltözőbe, az edzésekre, a játékosok magánéletébe, és persze a meccsekre is. Nem tudom, hogy állatorvosi ló, vagy valóban minden NFL egyesület olyan, mint a Cougars, de az ESPN-es kollégák valószínűleg nem véletlenül pakolták bele az összes valaha profi sportban érzékelt problémaforrást. Van itt minden: kiöregedő sztárfutó komoly sérülés után, az ő helyére pályázó fiatal reménység komoly kábítószerproblémákkal, és egy lelki sérült linebacker, aki nem tudja feldolgozni fiatalkori traumáját. Ráadásként egy fájdalomcsillapítókon élő irányító, aki veseelégtelenségben szenved. Elég szép felhozatal egy profi amerikai football csapattól, nem?

1.png

Komoly problémákat feszeget a sorozat: szabad-e begyógyszerezni a játékosokat, hogy jobban teljesítsenek? Mennyire érdemes szabályozni a könnyűdrogokat? Van-e értelme úgy játszani, ha valaki nem tudja feldolgozni, hogy sérülést okozhat? Mennyire etikus, ha a tulajdonos dönt az edző helyett? Van-e második esély? Hogyan fogadják el a homoszexuális csapattársat a játékosok? Megéri-e a bevétel a rengeteg kockázatot? (itt testi és lelki sérülésre gondolok) Nem beszélve a teljesítménynövelő szerek használatáról, a csapattársakkal való viszonyról és az ezekből adódó családi problémákról.

2.png

3.png

Nem sok amerikai focis TV/mozi tetszett eddig, (a Blind Side például szerintem nagyon gyenge és kiszámítható, de a Draft Day minden irrealitása ellenére szórakoztató volt) viszont ez a sorozat elképesztően reálisnak tűnik, főleg Peterson és Ray Rice ügyét látva. Youtubeon mind a tizenegy rész elérhető.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kickoff.blog.hu/api/trackback/id/tr826706137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása