Kickoff

Philadelphia Eagles @ Indianapolis Colts visszatekintés

2014. szeptember 16. 13:48 - mustaine

20140915_ajw_bl4_209.JPG.0_standard_783.0.jpgSikerült végigizgulni a Monday Night Footballt, felemás érzéseim vannak. A győzelmet végül sikerült kicsikarnia az Eaglesnek, hogy megérdemelt-e, arra majd kitérek. Amit jósoltam, az nagyjából bejött, hiszen viszonylag pontgazdag összecsapáson a védelmek nem brillíroztak, a támadók annál inkább. Ugyanúgy két felemás félidőt láthattunk, az első fordulóban a két csapattól, ezúttal a Colts váltott, és az elején volt jó, az Eagles pedig nagyjából azt hozta, mint a Jaguars ellen.

Az első félidő

Clipboard01.jpgAz első perctől fogva a Colts dominálta a mérkőzést, philadelphiai részről akadoztak a driveok. Működött a Pep Hamilton által elképzelt gameplan, Trent Richardson és Ahmad Bradshaw remekül futottak, harmadikra pedig Luck általában sikeresen passzolt. Nagyjából olyan simán haladtak az Eagles védelme ellen, mint a kés a vajon. Ez meglepett, hiszen a run defenset jónak gondoltam, a front seven nem tűnt rossznak sem a tavalyi szezon végén, sem a Jaguars ellen. Itt azonban többször csődöt mondtak, a konstans 3-4 yardokat meglepő módon tudta hozni a két running back, ráadásul Bradshawnak volt egy hosszabb, 29 yardos futása is. Az előzetes várakozásoktól eltérően a Colts running backjei jól játszottak, míg az Eagles front seven gyengébben, A Luck-féle passzjáték meglepő módon akadozott az Eagles secondary megfelelőnek mondható ténykedése következtében. Ami szemet szúrt, hogy legalább háromszor beugrasztotta Luck a Philly védőket, akik ezzel három first downt ajándékoztak az indianapolisiaknak. Brandon Graham, Trent Cole, és Connor Barwin is megsértették a semleges zónát, igaz, ez csak az első félidőben fordult elő. Hihetetlen, hogy mennyit dropoltak a philadelphiai WR-ek, a szép reményekkel draftolt Jordan Matthews legalább két labdát elejtett, Riley Cooper kezéből pedig egy touchdown esett ki. A félidő végén 17-6-ot mutatott az eredményjelző, de ez lehetett volna máshogyan is, ha a red zone offense működött volna. Csalódott voltam, hiszen a játék azon részében verték meg az Eaglest, ahol nem számítottam rá, az offense pedig a két évvel ezelőttit idézte. Üde színfolt volt azonban Darren Sproles, aki egy hosszú elkapást jegyzett, valamint a szedett-vedett támadófal, akik remekül blokkoltak, és sacket sem engedélyeztek.

A második félidő

20140915_ajw_bl4_214.JPG.0_standard_783.0.jpgA második félidőt szintén álmosan kezdte az Eagles, punt után punt következett, majd egy Colts field goal. Ezután indult be a szekér, előbb LeSean McCoy futott TD-t egy Vontae Davisre befújt DPI után, majd a momentum az Eagles legjobb playmaker védőjénél Fletcher Coxnál volt, aki kiütötte a labdát Trent Richardson kezéből. Így villámgyorsan egyenlíteni tudott a Philadelphia, hiszen McCoy sikeresen megoldott egy 3rd & 15 szituációt, majd Darren Sproles futott egy 19 yardos TD-t. A következő driveban sajnos megsérült az egyre jobban játszó Mychal Kendricks, a helyére Casey Matthews állt be, aki továbbra sem életbiztosítás. Ami ezután történt, az a Colts szurkolóknak nem nagyon tetszett, hiszen Luck interceptiont dobott egy véleményes szituáció után. A labdát Malcolm Jenkins szerezte meg, Brandon Boykin ténykedése pedig szabálytalannak tűnt, a sporik nem dobtak zászlót. Ezután szintén rossz ítélet született, hiszen szabályos szerelésre horse-collar tackle miatt repült a zászló. Hosszú drive végén Maclin kapta el a TD-t érő labdát, és azt kell mondjam, ideje volt neki is fellépni, mert amit eddig nyújtott, azt bármilyen nevenincs WR hozta volna. 27-27-nél game winning driveot vezethetett volna a Colts, de nem tudtak mit kezdeni a philadelphiai védelemmel, így puntolniuk kellett. A kitűnő teljesítményt nyújtó Zach Ertz hosszú elkapásával FG távolságra került az Eagles, majd Sproles egy hosszú screen játékból még könnyebb helyzetbe hozta a rúgó Cody Parkeyt. Parkey aztán berúgta először, majd másodjára is (Pagano megpróbálta fagyasztani a fiatal kickert), ezzel megnyerve a MNF-et a csapatának.

Konklúzió

455501970.0_standard_783.0.jpgFolesnak tovább kell javulnia, mert (bár jobb volt, mint a Jaguars ellen) sok esetben pontatlanok voltak a labdái, valamint jobbra még mindig nem nézett. A támadófal Gardner kivételével remekül teljesített, Dennis Kelly pedig hasznos blokkokat osztott ki. Darren Sprolesnak remek napja volt, több, mint kétszáz yardot termelt, az Eagles WR-ekkel azonban valamit tenni kell, mert rengeteg labdát elejtettek. Zach Ertz nagyszerű játékos, az egyik legbiztosabb kezű célpontja volt ismét Folesnak, és nyoma sem volt a tavaly idény eleji felemás teljesítményének. A védelmet tekintve a secondary ténykedése pozitív meglepetésként érintett, mindenki hozta a tőle elvárhatót. Pass rush továbbra sincs, ez aggodalomra ad okot, ráadásul Marcus Smith be sem öltözött. Összességében nem vagyok elégedett, mert jobb teljesítményre számítottam. Ha Sproles nincs, nem nyert volna a Philly, a mutatott játék viszont nem nagyon tetszett. Arra azért kíváncsi lennék, hogy egy dual threat QB-val és egy igazi go-to-guy WR-rel mi mindenre lenne képes ez a csapat...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kickoff.blog.hu/api/trackback/id/tr296702889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása