Kickoff

Prime Time!

2014. szeptember 15. 22:43 - mustaine

120113-NFL-EAGLES-ZACH-ERTZ-JAMES-CASEY-DC-PI-CQ.jpgTegnap sikeresen megfigyeltem Hurnst és a Redskinst is, hát nagyon nem ezt vártam, mit ne mondjak. Nem tudom, hogy szerencsétlen vagyok, vagy mazochista, de miután végignéztem a Jaguars szenvedését Washingtonban, a Raiders meccsére kapcsoltam, ahol szintén azt a csapatot alázták, amelyiknek éppen szorítottam. Lényegtelen, mert ma végre itt van a MNF, mely során az Eagles látogat Indianapolisba.

Megérzések

Kicsit olyan érzésem támadt ezzel a meccsel kapcsolatban, mint amit tavaly a tizenhatodik fordulóban tapasztaltam a Bears elleni rangadó előtt. Egy playoff contender csapat ellen játszik az Eagles, ahol két príma offense találkozik, két kevésbé erős védelemmel. Tavaly aztán átgázolt a Kelly-féle egyesület a Bearsen, egyszerűen minden összejött, és ellenállhatatlan volt a csapat. Ilyen meccs nagyjából egyszer van egy szezonban, szóval ha lehet választani, a mai napon inkább szenvedjen vereséget az Philly, mondjuk az NFC döntőben meg győzzön.

EaglesOffensiveLine1.jpgHiányzók

A támadófalban Mathis és Barbre nem játszhat, az ő helyüket Dennis Kelly és Andrew Gardner veszi majd át, így a kezdő O# line a következő lesz: Peters - Kelly - Kelce - Herremans - Gardner. Kelly már játszott kezdőként két éve tíz meccsen, felemás teljesítményt nyújtott egy bukdácsoló csapatban rookie létére. Andrew Gardner 28 éves játékos, akit 2009-ben draftolt a Dolphins a hatodik körben, viszont ez lesz a legelső mérkőzése kezdőként, és komoly szerep hárul rá. A Jaguars ellen Peters árnyéka volt önmagának, Kelce és Herremans is csak a második félidőre javult fel, így a sérültek helyére beugró (papíron gyengébb) társak mellett kettőzött koncentrációval kell játszania a veteránoknak. Remélhetőleg most a Robert Mathis-mentes Colts ellen ötnél kevesebb sacket enged az első félidőben a fal, és a Shady-Sproles páros is többet tud futni.

10675688_736491223055320_4060067540899000815_n.jpgOffense

Akinek muszáj javulnia az offenseből, az Nick Foles, mert kritikán aluli teljesítményt nyújtott az első fordulóban, a tavalyi hibáit nem sikerült eltüntetni, sőt inkább felerősödtek, hiszen még mindig túl sokáig tartogatta a labdát, nem vette észre a tiszta célpontokat, és rossz döntéseket hozott. Jeremy Maclin nekem nagyon nem tetszett a Jacksonville ellen, a hosszú TD-jénél a Cyprien helyére beálló csere safety óriási hibát vétett, ezen kívül egy átlagon aluli receiver szintjét hozta. Összességében nem tudnék olyan receivert mondani, aki jó teljesítményt nyújtott volna, tehát Maclin nem volt kirívóan rossz, csak középszar Cooperrel, Matthewsszal és Maehllel együtt. Lehet egyébként ezt is Foles nyakába varrni, hogy nem vette észre az üres embereket, helyette inkább sackeltette (szép szó, nem?) magát. Szerintem az Eagles legjobb elkapója ma Ertz lesz, a Coltsnak Vernon Davist sem nagyon sikerült levédekeznie az előző héten.

Defense

A védelemnek hosszú estéje lesz, a DeMeco Ryans 10629770_731510796886696_4706760327561939135_n.jpgvezette alakulat a liga legjobb fiatal irányítójával néz szembe, Luck ráadásul el van eresztve célpontokkal, elég csak TY Hiltonra, Reggie Waynere, Dwayne Allenre, vagy a régi ismerős Hakeem Nicksre gondolni. A futójáték nem hiszem, hogy komoly gondot okozna, (tavaly nagyjából ugyanezt éreztem a Saints elleni wild card meccsen, aztán szanaszét futották a védelmet...) T-Richről mindenki tud, hogy milyen "jó" formában van, Ahmad Bradshaw pedig lehet, hogy az első playnél után már kerekesszékből nézi tovább az összecsapást. A harmadik számú futó szintén régi ismerős, Dion Lewis, akit a 2011-es drafton hozott el a Philly az ötödik körben.

Prediction

Vendég oldalon azt szeretném látni, hogy az offense gördülékenyen tud haladni legalább a RZ-ig, Shady futásai jól működnek majd, (ehhez D'Qwell Jacksonnak lesz egy-két szava) és jó tight end játékot produkál Celek, Ertz és Casey. Jó volna látni Burtont az offenseben is, hatalmas mismatchet tudna teremteni a sebességével és a termetével. A receiverekben annyira nem bízok, bár Matthewstól szívesen látnék pár hasznos elkapást. A védelemben a front seven szerintem rendben lesz, elegendő nyomást kell helyezni Luckra, hogy ne legyen ideje, amíg az elkapói szeparálódnak a gyenge secondary ellen. Brandon Graham az egyik legjobb volt az első fordulóban, így remélem, komolyabb szerepet kap ma. Cary Williams elég fogalmatlannak tűnt a Jaguars UDFA rookieja ellen, neki mindenképpen javulnia kell, de tőle megszokott a rapszodikus teljesítmény. Malcolm Jenkins Bxlw_kAIUAAUTjL.jpg large.jpgszerintem rendben lesz, Nate Allen és Fletcher pedig kérdőjel.

Akinek szerintem jó meccse lehet: Zach Ertz, LeSean McCoy, Fletcher Cox, Andrew Luck, TY Hilton, Vontae Davis

Akinek kevésbé: Nick Foles, Cary Williams, Jeremy Maclin, Colts futók, Colts támadófal, Coby Fleener

Kickoff 2:30-kor, addig pihenek, mert holnap hosszú napom lesz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kickoff.blog.hu/api/trackback/id/tr786699447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása