Kickoff

Pittsburgh Steelers @ Baltimore Ravens beharangozó

2014. szeptember 11. 22:13 - mustaine

Clipboard02.pngCsütörtök van, hajnalban folytatódik a 2014-es szezon. A második TNF alkalmával nem is akármilyen összecsapás következik, hanem egy AFC North rangadó, ahol a Joe Flacco vezette Baltimore Ravens fogadja a Ben Roethlisberger által irányított Pittsburgh Steelerst.

Ez a hét nagyjából végig erről a csoportról szólt, valamint a Ravens futójáról, Ray Riceról, aki leütötte a barátnőjét, majd erről kiszivárgott egy videó. Hatalmas vitákat kavart, hogy Goodell miért pont most meszelte el Rice-ot, és miért osztott neki újabb büntetést miután már kapott egyet. Komoly ügy ez, ami akár a jelenlegi commish állásába is kerülhet, de ez még a jövő zenéje.

Nézzük inkább tovább a Ravens csapatát, ahol komoly változások nem történtek az előző szezonhoz képest, mégis egy erősebb alakulatot várhatnak a szurkolók. A védőfalat Timmy Jernigannel erősítették meg a draft második körében, a védelemben tovább sikerült befoltozni a lyukakat, talán Ray Lewis és Ed Reed utódját is megtalálták CJ Mosley és Terrence Brooks személyében. Utóbbi még nem sok időt töltött eddig a pályán, jelenleg 1908410_10152357728471229_8141739300612596723_n.jpgpróbálja felvenni az NFL ritmusát. Az offense rendkívül egyoldalú, futójáték nem igazán létezik, ezt mutatja Flacco 60 körüli passzkísérlete az előző, Cincinnati elleni meccsen. Az egysíkú offenset a veterán Justin Forsett segítheti futásaival, hiszen Bernard Pierce sikeresen kijátszotta magát a kezdőből az első meccsen egy fumble után. Várható, hogy beöltözik az idei drafton megszerzett futó, Lorenzo Taliaferro, aki az FCS-beli Coastal Carolina egyetemről érkezett. WR pozícióban a legfontosabb változás Steve Smith érkezése Carolinából, aki nagyszerűen teljesített a Bengals ellen, a másik oldalon a megszokott Torrey Smith a kezdő. Marlon Brown, Jacoby Jones a további névsor, ők valószínűleg kevesebb labdát kapnak majd.

Ahol javulnia kell a Ravensnek, egyrészt a secondary, ami nagyon gyatrán teljesített az első meccsen (ide visszatér Lardarius Webb), másrészt a futásblokkolás és az ebből következő futójáték. Hatékonyabb passzoló lenne Flacco, ha sikerülne megtalálni a megfelelő balanszot a passzok és a futások között. A Haloti Ngata, Terrell Suggs fémjelezte front seven továbbra is erősnek mondható, és a passzjáték is jónak tekinthető.

10309502_10152748912659905_5100204146481956758_n.jpgA vendég Steelersnek csak egy utolsó másodperces mezőnygóllal sikerült nyernie hazai pályán a Cleveland Browns ellen vasárnap, és a második félidőben meglepő leolvadást produkáltak. Ritkán kap 27 pontot az Acélvárosiak hagyományosan jó védelme, ezt a Browns teljesítette, és karnyújtásnyira volt a győzelemtől, amikor egy Shaun Suisham által szerzett mezőnygóllal győzött a Pittsburgh. Javulnia kell az egész védelemnek, ha győzni akarnak ma, mert a Hoyer-vezette Cleveland az első forduló végén nagyon összezavarta őket a no huddle offense-zel. A támadók elfogadható, teljesítményt nyújtottak, ezt a 30 pont is jelzi, amivel könnyen lehet meccset nyerni. LeVeon Bell majdnem 200 scrimmage yardja több, mint nagyszerű teljesítmény a másodéves futótól.

A Steelersnek sikerült a drafton megszerezni Ryan Shaziert, aki linebacker poszton remekül teljesített az Ohio State egyetemen, és ezentúl ő az ILB társa a veterán Lawrence Timmonsnak. Második körben érkezett Stephon Tuitt, ő egyelőre nem kapott meghatározó szerepet. Annál inkább Dri Archer, aki az idei Combine leggyorsabb játéksa volt, és nagyon bíztató volt az egész előszezonban, ráadásul elég sokoldalú játékos, hiszen WR és RB poszton is jó teljesítményre képes. Ben Roethlisberger továbbra is a liga egyik legjobb irányítója, ha hozza amire képes, és a támadófal tudja segíteni a munkáját, jó napja lehet a felemás Ravens secondary ellen.

Nagyon izgalmas összecsapásra számítok, ahol bármi megtörténhet. Ha a Steelers hozza az előző meccsen mutatott első félidei játékot, nyerni fognak, még akkor is, ha Antonio Brown lekaratézza az ellenfél punterét.

c503f4d6271c353476712be81e25bec9_crop_north.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kickoff.blog.hu/api/trackback/id/tr426689479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása